Ben je pas begonnen aan je nieuwe WordPress website? Hieronder volgen enkele algemene start tips om je website meteen goed te laten functioneren. We gaan ervan uit dat je wel bekend bent met dit systeem.

Snelheid & Optimalisatie

Verklein het formaat van de afbeeldingen

Het formaat van de afbeeldingen is een welbekend probleem zeker als deze zonder of met weinig compressie worden geplaatst. Het beste is dan ook om het formaat en de compressie van de afbeeldingen via een programma te verkleinen op het juiste formaat.
Nog beter install een plugin die je afbeeldingen voor je automatisch op het juiste formaat verkleinen. Er zijn hiervoor diverse goede plugins te downloaden, één ervan is bijvoorbeeld Optimole vindt je dat te weinig keuze? hieronder nog enkele goede image optimizers.

Kies een goed Thema

Er zijn op dit moment zoveel thema’s dat het soms wat ingewikkeld kan worden bij je keuze welk thema je moet nemen. Ga je voor een betaalde of een gratis thema? Veel Premium thema’s hebben naast de premium ook een gratis versie tot de beschikking. WordPress heeft een gigantisch aanbod gratis thema’s tot je beschikking.

Betaalde thema

Een professioneel lichte, snelle, betaalde thema is die van bijvoorbeeld Astra Pro een lichtgewicht thema met veel opties die je voor elke website wel kunt gebruiken. Zorg er in elk geval voor dat je thema snel is want dit gaat steeds belangrijker worden. Je kunt bijvoorbeeld ook eerst de gratis versie van Astra testen en kijken of dit wat voor je is. Hierna kun je besluiten om voor de pro versie te gaan. Een ander goed thema en super lichtgewicht thema is die van Genesis-framework van StudioPress. Het voordeel van deze thema’s is dat zij 100 procent compatibel zijn met Gutenberg editor.

Astra Thema
  1. Snel en lichtgewicht
  2. Responsive
  3. Taal
  4. Duurzaamheid toekomstbestendig i.v.m. updates
  5. Professionele uitstraling heeft
  6. Aanpasbaar is naar je eigen wensen

SEO plugin

WordPress is zelf al redelijk SEO vriendelijk opgebouwd. Maar het kan altijd beter veel beter, er zijn diverse uitstekende plugins die je hiervoor kunt gebruiken. Van uitgebreid tot zeer uitgebreid. Aangezien we het nu allemaal wat eenvoudig houden vindt je hieronder de betere plugins voor je website.

Deactiveer ongebruikte plugins

Je bent lekker bezig geweest met je site misschien, tientallen plugins geïnstalleerd en getest. Nu je site bijna klaar is heb je misschien nog een aantal plugins die je toch niet meer gebruikt maar nog wel actief staan. Het beste is om deze te deactiveren en als je ze toch niet gebruikt is het nog veel beter om ze compleet te verwijderen. Dit houd je site stabieler, sneller en de kans op interne complicaties des te minder.

Hosting

De juiste keuze voor je hosting is belangrijk voor je website, je website moet natuurlijk wel lekker snel laden. Het ligt ook wel een beetje aan de doelstelling van de website. Wordt de site druk bezocht, is die voor zakelijk, privé of blog gebruik. Voor zakelijk en zeker met een goed gevulde webshop als WooCommerce is het geen verkeerde keuze om te kiezen voor managed WordPress hosting. Dit soort hosting is speciaal opgezet voor WordPress websites zodat je de beste performance en veiligheid krijgt. Bij een kleinere site of als je net begonnen bent en de kosten nog wilt besparen kun je uiteraard ook gewoon kiezen voor standaard shared hosting bij de betere hosting providers.

Dit waren enkele starter tips voor nu. Deze pagina wordt binnenkort verder uitgebreid.